Secretariaat: Georges Lefevre 0479 84 09 57 georges.lefevre@gmail.com
Inloggen

Gevonden!

In de komende weken zullen overal op de site zulke vraagtekens te zien zijn
Klik er gerust op om meer info en/of tips te krijgen over de werking van deze website.
Vergeet niet, suggesties zijn welkom !

Clubs tornooien interclub Ranking Documenten BBSA Referees Coaching Jeugd NL
NL FR
Secretariaat
Georges Lefevre
+32 479 84 09 57
georges.lefevre@gmail.com

Informatie BBSA

Tornooikalender Oost-Vlaanderen 2023 - 2024 Lees meer

Informatie BBSA

De Belgium Billiards and Snooker Association is de Belgische koepel voor de snookersport, verbonden aan het BOIC, World Snooker, IBSF en EBSA. BBSA staat al decennialang in voor de organisatie van snooker in België en is onder meer de organisator van het Belgisch Kampioenschap. BBSA heeft één doel voor ogen: de promotie van de snookersport in al haar facetten.

De koepel BBSA bestaat uit zeven gewesten, die op provinciale schaal instaan voor de interclubcompetitie en de gewestelijke tornooien.
Klik op onderstaande gewesten voor verdere informatie:
Wat biedt BBSA je aan?
Aansluiting bij BBSA via één van onze clubs geeft je de mogelijkheid om in te tekenen op alle tornooien en competities die door BBSA worden ingericht of zijn erkend. Het betreft meer bepaald:
  • In elke provincie kan je deelnemen aan een interclubcompetitie, waarbij je het met je eigen team opneemt tegen ploegen uit andere clubs
  • De beste ploegen uit de interclubreeksen worden afgevaardigd naar het ploegenkampioenschap en naar het Belgisch Kampioenschap voor teams
  • BBSA organiseert ieder jaar een reeks nationale tornooien, met aparte categorieën voor jeugdspelers, 40+-plussers, … Binnen je eigen provincie worden gewestelijke tornooien ingericht
  • Ieder jaar wordt er een Belgisch Kampioenschap ingericht. Als je daarvoor geselecteerd wordt, kan je dus meedingen naar de titel van Belgisch Kampioen. Op de pagina Hall Of Fame vind je de erelijst terug. Klik HIER voor deze erelijst.
    Voor al deze activiteiten val je onder de door BBSA afgesloten verzekering
  • Verder kan je BBSA terecht voor de scheidsrechteropleiding, via de Belgian Referee Association
  • BBSA erkent ieder jaar ook tientallen open tornooien, die door clubs worden ingericht
  • BBSA mag tenslotte spelers afvaardigen naar het buitenland voor de internationale tornooien die worden georganiseerd door WSF, EBSA en IBSF
Aansluiting bij BBSA gebeurt via één van onze clubs. Je betaalt daarbij een bepaald lidgeld aan de club, waarin het BBSA-lidgeld van 65€ reeds inbegrepen zit.

Statuten en Huishoudelijk Reglement
Hier kan je de statuten en het huishoudelijk reglement van BBSA consulteren:
De algemene vergadering
De algemene vergadering van BBSA wordt samengesteld door de gewesten, die elk op basis van het ledenaantal personen afvaardigen. Heden zetelen volgende mensen in de algemene vergadering van BBSA:
Het BBSA-bestuur
BBSA wordt aangestuurd door het bestuursorgaan, met hiernavolgende samenstelling:
De spelregels
Wil je meer weten over de ins-and-outs van het snookerspel? Ben je geïnteresseerd in de meest recente spelregels? Voor de meest recente versie van het officiële snookerreglement kan je altijd hier terecht op de website van World Snooker. Of, je kan altijd de mensen van de Belgian Referees Association (BRA) consulteren of bevragen. Voor meer info klik HIER

De snooker-bug te pakken? Je bent heus niet alleen… Wereldwijd beoefenen miljoenen enthousiastelingen deze prachtige biljart-sport. Zij doen dat individueel, in teamverband of in clubverband, als liefhebber, amateur of zelfs professional.

Where to go?
Over heel België zijn er clubs waar je terecht kan als je op zoek bent naar een partijtje snooker of als je de sport to the next level wil nemen. Alle clubs die bij BBSA zijn aangesloten hebben het volgende gemeen: je kan er deelnemen aan tal van tornooien en competities, zowel voor beginnende spelers als voor gevorderden.
Een lijst met clubs vind je hier:

 

 

 

 

Powered by

Webdstrijdblad ontbreekt bij deze wedstrijd.