Secretariaat: Georges Lefevre 0479 84 09 57 georges.lefevre@gmail.com
Inloggen

Gevonden!

In de komende weken zullen overal op de site zulke vraagtekens te zien zijn
Klik er gerust op om meer info en/of tips te krijgen over de werking van deze website.
Vergeet niet, suggesties zijn welkom !

Clubs tornooien interclub Ranking Documenten BBSA Referees Coaching
Secretariaat
Georges Lefevre
+32 479 84 09 57
georges.lefevre@gmail.com

nieuws

Geplaatst op 16/09/2022

Nieuwsbrief BBSA Oost Vlaanderen - September '21-'22

Beste mensen,
Net zoals vorig seizoen gaan we terug de nieuwsbrief gebruiken om zoveel mogelijk informatie over onze sport binnen Oost Vlaanderen mee te delen.

1. Jeugdwerking

Vanuit BBSA en als gewest is de ontwikkeling van een goede jeugdwerking één van de eerste prioriteiten. Daarover kunnen we nu fantastisch nieuws brengen. Het Play Snooker-concept, dat al succesvol bestaat in het gewest Antwerpen, gaan we nu uitrollen in Oost-Vlaanderen. Dit dankzij het zeer gewaardeerde engagement van Steven Termote, gecertificeerd snookercoach via de coaching-opleiding van Chris Henry.
Belangrijke elementen in de Play Snooker-jeugdwerking:
 • 20 coaching-sessies van 2 uur gedurende de periode oktober tot en met juni
 • Doorstroming naar/deelname aan Play Snooker jeugdtornooien
 • Begeleiding door een gecertificeerde coach, met sterke ervaring in begeleiding van jeugdspelers, binnen en buiten de snookersport
 • De coaching-sessies gaan door in een snookerzaak die op dat ogenblik gesloten is. Als ouder stuur je je kinderen dus niet naar een horecazaak maar naar een sportlokaal
 • Garanties op kwalitatief snookermateriaal
 • Er wordt een traject op maat aangeboden, los van ervaring en leeftijd (zowel voor absolute beginners als voor doorgroeiers)
Dit alles voor een totale kost van 300€. Daarin zitten vervat: de coaching-sessies maar ook de inschrijving bij BBSA (met volwaardig recht op deelname aan alle BBSA-activiteiten waaronder interclub, tornooien, …) en het volledige verzekeringspakket dat aan lidmaatschap bij BBSA is verbonden.
Via onderstaande link kan u alle datums terugvinden van de coaching-sessies:
Datums jeugdwerking
Meer info over dat concept vinden jullie hier: 
Play Snooker
We bekijken nu welke club(s) interesse zouden hebben om deel te nemen aan de jeugdwerking. Sowieso reeds onze dank aan de Pomerans, waar men al heeft aangegeven in te willen stappen.
Ken je in je vriendenkring, familie of via het werk, mensen kan aansporen om onze sport te leren kennen? Aarzel dan niet en contacteer Steven Termote via 0497/704.334 of via
motsejunior@hotmail.com

2. Aanpassingen Intern Reglement BBSA Oost Vlaanderen:

Graag geven we mee dat er een paar zaken gewijzigd werden in het Intern Reglement van BBSA Oost-Vlaanderen. Het gaat niet over interclub, tornooiformats of tornooischema’s. Wel om volgende aandachtspunten:
 • Voor tornooien geldt dresscode B, ook op zondag (éénkleurig hemd, geklede broek en geklede schoenen). Een vestje en strik is niet langer verplicht.
 • De uitbetaling van prijzengelden zullen steeds via overschrijving gebeuren na het tornooi zelf. Daarvoor wordt kort op de bal gespeeld.
 • De tornooien gaan opnieuw door in één club.
Het volledig IR vindt u terug via onderstaande link:
Intern Reglement BBSA Oost Vlaanderen

3. Enkele reminders:

Het interclubseizoen is succesvol van start getrapt. In verband met de interclub brengen we kort een aantal zaken in herinnering. Noem het: een paar zaken om in gedachten te houden!
 • Een reservespeler klasse 1 mag enkel aantreden ter vervanging van een vaste speler klasse 1. Een reservespeler klasse 2 mag een vaste speler klasse 2 of 1 vervangen (maar geen vaste speler klasse 3). Een reservespeler klasse 3 mag elke vaste speler vervangen. We hebben bij de eerste matchen al gezien dat deze belangrijke regel soms uit het oog wordt verloren. Met verlies van frames tot gevolg. Vermijd dat dus zeker!
 • Graag een oproep om alle wedstrijdformulieren uiterlijk op vrijdagavond 24u ingevuld te hebben. Gebeurt dat niet tegen de deadline, dan wordt er een administratieve boete opgelegd.
 • De uitzonderlijke coronamaatregelen van vorig seizoen zijn niet meer van kracht. Reservespelers zijn dus opnieuw beperkt tot maximum 30 matchen. Hou daar rekening om niet op het einde van het seizoen in de problemen te komen!

4. Inschrijvingen rankingtornooien:

Er komen opnieuw enkele deadlines van gewestelijke tornooien op ons af:
 • Gewestelijke Ranking 1 - Klasse 3 (deadline tot en met 1 oktober)
 • Gewestelijke Ranking 1 - Klasse 1&2 (deadline tot en met 8 oktober)
Ben je 60+? Neem dan zeker eens een kijkje op de website naar het eerste open 60+ tornooi volgend weekend in Quality! Er zijn nu al 20 inschrijvingen dus een succes is het eigenlijk al.

5. Uitslagen rankingtornooien:

Het eerste gewestelijke rankingtornooi bij de Masters werd gewonnen door Pascal Tollenaere, in een finale tegen René Hemelsoet. Pascal had met 95 ook de hoogste break.
De eerste GR bij de Seniors werd binnengesleept door Rik De Ketele. Hij haalde het in een spannende finale en in een deciding frame van William Baele.
Groeten
Pieter Decelle & Tommy Mortier

Meer nieuws van BBSA Oost-Vlaanderen

Powered by

Webdstrijdblad ontbreekt bij deze wedstrijd.