Secretariaat: Georges Lefevre 0479 84 09 57 georges.lefevre@gmail.com
Inloggen

Gevonden!

In de komende weken zullen overal op de site zulke vraagtekens te zien zijn
Klik er gerust op om meer info en/of tips te krijgen over de werking van deze website.
Vergeet niet, suggesties zijn welkom !

Clubs tornooien interclub Ranking Documenten BBSA Referees Coaching
Secretariaat
Georges Lefevre
+32 479 84 09 57
georges.lefevre@gmail.com

nieuws

Geplaatst op 08/05/2022

Info over de barragematchen

Het reglement bepaalt het volgende:
Barragematchen:
De barragematchen zullen afgewerkt worden aan de hand van volgende regels:
 • De ploeg die is geëindigd op de veertiende plaats in Ere zal in de barrages aantreden tegen de hoogst geklasseerde ploeg van de ploegen die op de tweede plaats zijn geëindigd in de twee reeksen van 1ste afdeling;
 • De ploeg die is geëindigd op de dertiende plaats in Ere zal in de barrages aantreden tegen de laagst geklasseerde ploeg van de ploegen die op de tweede plaats zijn geëindigd in de twee reeksen van 1ste afdeling;
 • Voor het bepalen van de hoogst en laagst geklasseerde ploegen van de ploegen die op de tweede plaats zijn geëindigd in 1ste afdeling worden achtereenvolgens de volgende criteria in acht genomen:
   • Het aantal gewonnen frames;
   • Het aantal gewonnen wedstrijden;
   • Het aantal gelijkgespeelde wedstrijden;
   • Lottrekking door een lid van de gewestraad.
Spelen van de barragematchen:
De winnaars zullen het volgende seizoen in Ere-afdeling aantreden;
De barragematchen worden gespeeld in een heen- en terugronde, waarbij de heenmatch wordt gespeeld in de club van de ploeg uit 1ste afdeling en de terugmatch in de club van de ploeg die eindigde in Ere-afdeling. De barragematchen worden gespeeld op de normale thuisspeeldagen van de betrokken ploegen, over de twee weken die onmiddellijk volgen op de laatste week van het reguliere interclubseizoen;
De barragematchen worden gespeeld volgens het normale interclubsysteem (18 frames). Indien na de terugmatch de totale score van beide matchen eindigt op een gelijkspel (18-18) zal er een deciding frame worden gespeeld tussen een speler uit elk van de twee ploegen, die daartoe wordt aangeduid door de ploegkapitein. Als ploegkapitein geldt de speler van de ploeg met het hoogste BBSA-rangnummer.
Reserves:
In de barragewedstrijden mogen alleen de vaste spelers van de ploegen aantreden, behalve indien een ploeg slechts over twee vaste spelers beschikt of indien een vaste speler van de ploeg om legitieme redenen niet aanwezig kan zijn. Onder legitieme redenen worden verstaan:
 • Ziekte, zoals geattesteerd door een doktersbriefje;
 • Afwezigheid omwille van professionele redenen, zoals geattesteerd door een brief van de werkgever.
In deze omstandigheden mag een onvolledige ploeg vervolledigd worden met een reserve of mag een vaste speler vervangen worden door een reserve. Voor de deelname van een reservespeler gelden de volgende regels:
 • De betrokken reserve mag gedurende de loop van het reguliere interclubseizoen ten hoogste hebben aangetreden in de afdeling van de betrokken ploeg;
 • Alleen reserves die in de loop van het seizoen hebben aangetreden bij de betrokken ploeg komen in aanmerking, waarbij als rangorde gekeken moet worden naar het aantal gespeelde matchen. Op deze regel kan alleen een uitzondering worden toegestaan wanneer gedurende het volledige reguliere interclubseizoen geen enkele reserve heeft aangetreden bij de betrokken ploeg.
Situatie 7 mei 2022
ERE-afdeling:
12de: Wuitens met 30 wedstrijden gespeeld en 235 punten
13de: Westbury 1 met 30 wedstrijden gespeeld en 229 punten
14de: Ter Walle 1 met 29 wedstrijden gespeeld en 224 punten
Ter Walle 1 moet nog een (uitgestelde) match spelen Arena 1.
Deze wedstrijd wordt vrijdag 13 mei gespeeld.
1e afdeling A:
2e plaats: Pomerans 3 met 30 wedstrijden gespeeld en 368 punten
1e Afdeling B:
2e plaats: Westbury 2 met 30 wedstrijden gespeeld en 312 punten
Mogelijke scenario’s
Scenario 1:
Als de wedstrijd Arena 1 – Ter Walle 1 gespeeld is en de situatie van 7 mei wordt niet gewijzigd, dan betekent dit dat Westbury 1 op de 13e plaats eindigt en eigenlijk een match zou moeten spelen tegen Westbury 2. Naar reeksindeling toe moet die match niet gespeeld worden. Ter Walle 1 eindigt op de 14e plaats en speelt dan een barragematch tegen Pomerans 3. Pomerans 3 speelt dan eerst thuis in de speelweek van 16 mei, terwijl de terugwedstrijd in Ter Walle wordt afgewerkt in de speelweek van 23 mei.
Scenario 2:
Als de wedstrijd Arena 1 - Ter Walle 1 gespeeld is en de situatie van 7 mei wordt gewijzigd, dan betekent dit dat Westbury 1 op de 14e plaats eindigt en speelt dan een barragematch tegen Pomerans 3. Pomerans 3 speelt dan eerst thuis in de speelweek van 16 mei terwijl de terugwedstrijd in Westbury wordt afgewerkt in de speelweek van 23 mei. Ter Walle 1 eindigt op de 13e plaats en speelt dan een barragematch tegen Westbury 2. Westbury 2 speelt dan eerst thuis in de speelweek 16 mei, terwijl de terugwedstrijd in Ter Walle wordt afgewerkt in de speelweek 23 mei.
Scenario 3:
Als Ter Walle 1 met 12 - 6 of meer wint dan speelt Wuitens 1 de barrages.
Afwachten dus tot volgende week vrijdag.

Meer nieuws van BBSA Oost-Vlaanderen

Powered by

Webdstrijdblad ontbreekt bij deze wedstrijd.