Secretariaat: Georges Lefevre 0479 84 09 57 georges.lefevre@gmail.com
Inloggen

Gevonden!

In de komende weken zullen overal op de site zulke vraagtekens te zien zijn
Klik er gerust op om meer info en/of tips te krijgen over de werking van deze website.
Vergeet niet, suggesties zijn welkom !

home Organisatie nieuws tornooien interclub Ranking Documenten BBSA
Secretariaat
Georges Lefevre
+32 479 84 09 57
georges.lefevre@gmail.com

nieuws

Geplaatst op 23/05/2021

Overlijden Luc "Billy" Behiels

Onderstaande tekst is overgenomen van een krantenartikel.
De gewestraad van BBSA Oost Vlaanderen wil bij deze zijn familie en vrienden heel veel sterkte wensen in deze moeilijke periode.
In Sint-Niklaas wordt met verslagenheid gereageerd op het overlijden van Luc ‘Billy’ Behiels, op amper 65-jarige leeftijd. Hij was het gezicht van Westbury in de Westerstraat. Een portret van Billy, die heel wat heeft betekend voor de Sint-Niklase snooker- en poolwereld.
Op 9 juni mag ook het snooker- en poolcenter Westbury weer de deuren openen. Dat zal in mineur gebeuren, want na zowat twee decennia is hét gezicht van Westbury er straks niet meer bij. Luc Behiels, of ‘Billy’ zoals hij door iedereen werd genoemd, is vorige donderdag overleden. Hij werd 65. Volgende woensdag in Huis Jozef zullen vele snooker- en poolspelers hem een laatste groet brengen. Donderdag wordt er in intieme kring afscheid genomen, zoals zijn dochter het wil.
“Billy was Westbury. En Westbury was Billy”, klinkt het bij zijn snookervrienden. Hoewel hij niet de eigenaar was van de snookerhal was hij wel het gezicht van de zaak. “Hij was eigenlijk de uitbater, of beter nog het manusje-van-alles. Hij was meer bekend dan de eigenaar zelf. Billy was altijd in de Westbury. Hij regelde alles, zorgde voor iedereen. Alles wat er gebeurde, daar had hij een helpende hand in. Hij stond niet alleen achter de toog, maar hij ontfermde zich ook over de website. En hij was zelf ook een snookerspeler, in competitie. En indertijd was hij ook de bezieler van het poolbiljart in Oost-Vlaanderen, hoewel dat niet van de grond is gekomen zoals hij het zag en wilde. Maar hij heeft een heel grote verdienste. En hij zorgde ervoor dat iedereen zich altijd heel welkom voelde. Hij kon soms wat eigenzinnig zijn, maar hij had een heel groot gevoel voor humor en hij had vooral het hart op de juiste plaats.”
Billy overleed in zijn appartement in de Westerstraat, vlak naast Westbury. Ook zijn vrienden weten niet precies wat er is gebeurd. Zijn vriendin was ongerust omdat ze al enige tijd niks meer van hem had vernomen. Daarop contacteerde de politie de eigenaar van het appartement. Toen de politie een kijkje ging nemen, ontdekten ze dat hij was gestorven. Het gaat om een natuurlijk overlijden, maar het komt heel onverwacht. “Billy was nog maar 65 jaar. Hij zou zich de week daarvoor wat ziek gevoeld hebben, maar niks wees erop dat er iets ernstig aan de hand was. We zijn er allemaal heel hard van geschrokken.”
Straks gaat Westbury weer open en zal er weer gespeeld worden. “Maar het zal heel anders zijn, zonder Billy”, beseft ook Chris Vyt, een vriend van Billy en verantwoordelijke voor de snookercompetitie in Westbury. “We gaan komende woensdag allemaal samen een laatste groet brengen. Het zal pijn doen. Billy was een ‘specialleke’, maar hij gaat heel hard gemist worden in de Westbury.”

Meer nieuws van BBSA Oost-Vlaanderen

Powered by

Webdstrijdblad ontbreekt bij deze wedstrijd.